Sari la conținut
Tocător, cum să îl curățați și dezinfectați într-un mod eficient

Tocător, cum să îl curățați și dezinfectați într-un mod eficient

Tocător, cum să îl curățați și dezinfectați într-un mod eficient. Descoperiți care sunt micile noastre secrete în acest articol de blog.

Îmi plac tocătoarele din lemn deoarece aduc o anumită “căldură” oricărei bucătării. Îmi place, de asemenea, versatilitatea lor, deoarece pot fi folosite și ca platou de servire.

Pentru astfel de obiecte indispensabile oricărei bucătării aveți nevoie de produse de curățenie. Descoperiți gama completă și ofertele speciale în cadrul magazinului online.

Un tocător are nevoie de o atenție mai specială

Cu toate acestea, tocătorul are nevoie de o anumită îngrijire și atenție. În acest mod, ne putem asigura că își menține acel aspect dorit, că este igienic și nu își pierde funcționalitatea.

În primul rând, iată câteva lucruri pe care nu ar trebui să le faceți cu niciun tocător. Evitați să-l introduceți în mașina de spălat vase.

Apa din aparat poate fi prea fierbinte, provocând deformarea plăcii sau, mai rău, fisuri ori despicături. De asemenea, este o idee bună să nu îl lăsați să se înmoaie în apă pentru perioade lungi de timp.

Acest lucru se poate încheia cu același rezultat nefavorabil pentru tocător.

Sfaturi și idei minunate pentru a vă ajuta să aveți grijă de tocător

1. Curățați constant tocătorul având grijă cum îl depozitați

Care este cea mai simplă modalitate de a vă menține curat tocătorul din lemn? Cel mai probabil este dacă îl spălați cu apă fierbinte și o soluție de curățat imediat ce ați terminat cu el.

Utilizați o cârpă moale sau un burete care nu este prea abraziv. Mai apoi, clătiți bine cu apă curată și uscați cu un prosop de hârtie sau din material curat.

În acest moment este o idee bună să îl ridicați pe verticală și să îl așezați la uscat. O astfel de poziționare va permite aerului să circule pe ambele părți și să-l ajute să se usuce rapid și bine.

Poziționarea unui tocător pe orizontală imediat după spălare nu este o idee la fel de inspirată. Va preveni partea inferioară să se usuce complet, lăsând umezeala prinsă care ar putea favoriza apariția mucegaiului.

Evitați să lăsați acel tocător să stea prea mult timp după utilizare fără a fi spălat. Situația permite sucurilor din alimentele tocate să se absoarbă și să pătrundă în lemn.

Într-o astfel de situație resturile vor fi mai greu de îndepărtat.

2. Oțetul, ingredientul minune din orice bucătărie

Cel puțin o dată pe săptămână ne place să igienizăm tocătoarele din lemn. Pentru acest procedeu le ștergem pur și simplu cu oțet.

Oțetul acționează pentru dezinfectarea tocătorului și previne apariția microbilor dăunători cum ar fi E. coli. Mirosul oțetului va dispărea odată cu uscarea plăcii de lemn așa că nu trebuie să vă faceți giji de acest mic inconvenient.

Tocătoarele din lemn pot, de asemenea, să rețină în material diverse mirosuri. Mai ales dacă au fost folosite pentru a toca lucruri puternic mirositoare precum usturoiul sau ceapa.

3. Suc de lămâie pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute din tocător

Situația neplăcută poate fi rezolvată foarte rapid și ușor prin frecarea suprafeței tocătorului cu un suc de lămâie. Tăiați o lămâie pe jumătate și frecați tăblița peste tot, storcând sucul din lămâie pe măsură ce veți acoperi întreaga suprafață.

Lăsați zeama de lămâie să acționeze pe tocător timp de aproximativ 10-15 minute. Mai apoi, puteți clăti cu apă curată și puteți lăsa bucata de lemn la uscare.

Pentru a și curăța în același timp tocătorul puteți apela cu încredere la puțină sare. Alături de lămâia tăiată presărați sare. Combinația va funcționa ca un abraziv natural și delicat pentru materialul tocătorului.

4. Bicarbonatul de sodiu, un prieten de nădejde în curățarea tocătoarelor din lemn

Pentru a curăța cu adevărat în profunzime un tocător din lemn acoperiți-l cu generozitate cu bicarbonat de sodiu. Mai apoi, adăugați peste bicarbobant oțet alb.

Combinația dintre cele două produse va crea o spumă și mai apoi o pastă consistentă.

Lăsați pasta să se înmoaie pe suprafața tocătorului, timp de aproximativ 15 minute. După trecerea perioadei de acționare clătiți tocătorul cu apă curată, ștergeți-l bine și apoi puneți-l la uscat.

Această metodă ar trebui, de asemenea, să elimine și orice miros. Încă o dată, nu vă faceți griji cu privire la mirosul puternic al oțetului. Acesta va dispărea odată cu uscarea tocătorului preferat din lemn.

5. Pastă pentru curățare din apă, bicarbonat de sodiu și sare

Mai avem pregătită o metodă finală pentru a curăța în profunzime tocătorul și pentru a scăpa de orice pete. Tot ce trebuie să faceți este de a pregăti o pastă dintr-o lingură de bicarbonat de sodiu, o lingură de sare și o lingură de apă.

Frecați pasta realizată pe toată suprafața tocătorului cu un burete. Clătiți bine lemnul cu apă curată și lăsați placa să se usuce. Sarea funcționează ca un abraziv ușor și natural.

Tocătoare separate pentru diversele produse alimentare

Doar un memento pentru finalul acestui articol de blog. Este o idee bună să păstrați câte un tocător separat pentru fiecare tip de mâncare pe care o pregătiți.

Evitați tăierea fructelor și legumelor proaspete sau a produselor lactate, cum ar fi brânza, pe un tocător care a fost folosit anterior pentru tăierea cărnii crude sau a peștelui.

Acest lucru va crește riscul de contaminare încrucișată. Pentru a depăși această situație folosesc o placă din lemn pentru prepararea fructelor, legumelor și a alimentelor generale.

De asemenea, păstrez și un tocător din sticlă pentru pregătit carnea crudă, de pasăre și pește. În general, se recomandă evitarea tocătoarelor din lemn pentru carne, carne de pasăre sau pește.

Bucăți mici de carne și sânge pot ajunge în fibrele lemnoase ale plăcii. Astfel se favorizează dezvoltarea unor bacterii mai ales dacă suprafețele nu sunt curățate într-un mod corespunzător.

Folosiți alte metode pentru curățarea unui tocător din lemn? Vă așteptăm răspunsurile în secțiunea de comentarii. Să descoperim împreună ce alte variante de curățat sunt disponibile în mediul online.

În cazul în care aceste variante nu vă sunt pe plac puteți apela oricând la produse de curățat profesionale. Tot ce trebuie să faceți este să accesați link-ul din acest articol pentru a descoperi întreaga gamă de produse pentru casă.

Înapoi sus