Sari la conținut
Shisha, informații interesante despre un ingredient des utilizat

Shisha, informații interesante despre un ingredient des utilizat

Shisha, informații interesante despre un ingredient des utilizat. Să descoperim în acest articol de blog cum trebuie să privim o narghilea.

Câte știți cu adevărat despre ce este tutunul de narghilea? În afară de faptul că este una dintre cele mai unice activități de distracție de pe planetă?

Ei bine, stați fără griji! Suntem aici pentru a vă spune totul despre ce este, de unde provine, cum se face și cum diferă această formă de tutun de alte tipuri. Sunteți pregătiți să descoperiți ceea ce înseamnă tutunul de narghilea? Să începem!

Shisha: povestea din spatele renumelui

Denumirea comună a tutunului de narghilea din Orientul Mijlociu este Ma’assel, care înseamnă “cu miere”. Povestea despre originea tutunului de narghilea este că a fost descoperit pentru prima dată când o navă ce transporta atât tutun cât și miere s-a confruntat cu mări agitate în drumul său din Anglia către India, în secolul al XVI-lea.

Borcanele cu miere de pe navă s-au spart și s-au amestecat cu tutunul. În aceste condiții, tutunul s-a compromis. Negustorul trebuia să găsească o modalitate de a folosi și vinde acele produse. Soluția? O narghilea, desigur.

Dacă această poveste este pe deplin adevărată e greu de spus. Dar știm că tutunul pentru narghilea provine din India. El s-a răspândit în culturile persane, turcești și din Orientul Mijlociu, unde este și astăzi popular.

Cu toate acestea, povestea ilustrează frumos modul în care tutunul de narghilea este diferit de celelalte tipuri de tutun. Este foarte umed și poate fi fumat doar folosind o țeavă de narghilea sau denumită în mod obișnuit în alte părți ale lumii o țeavă de shisha.

Pregătirea unei sesiuni de shisha, un adevărat ritual

De fapt, doar aproximativ 15% din conținut e tutun. Celelalte componente ce intră în tutunul narghilea sunt melasa (opțional mierea), glicerina și aromele. Aceste componente secundare reprezintă o mare majoritate a greutății sale.

O altă diferență atunci când se compară cu alte metode de fumat este că scopul nu este de a arde tutunul. Ci de a-l coace la o temperatură potrivită.

Pregătirea unei sesiuni de narghilea durează aproximativ 20 de minute, iar procesul este considerat de mulți un ritual. După ce v-ați asamblat narghileaua (în medie are o înălțime de aproximativ 90 de cm), adăugați tutunul într-un vas special din lut care se află chiar în vârf.

În mod tradițional, vasul de lut este apoi acoperit în folie, iar cărbunii sunt adăugați deasupra. Când cărbunii sunt încălziți corect, eliberează toate aromele și glicerina, care la rândul lor oferă o sesiune plăcută de fumat.

Într-un sens, tutunul acționează doar ca un purtător pentru aromă. Dacă supraîncălziți tutunul și începe să ardă, sesiunea de narghilea este considerată terminată.

Situații destul de complicate, nu? Acest lucru vă ajută, de asemenea, să înțelegeți de ce nu puteți fuma tutun de narghilea cu niciun alt dispozitiv. Putem include pe această listă vape, țevi de sticlă, hârtii de rulat. Și nici nu poate fi mestecat!

Din ce este făcut tutunul pentru narghilea?

Cel mai frecvent tutun folosit în narghilea este frunza blondă Virginia, cunoscută și sub numele de tutun Bright Leaf. Uneori, această frunză este amestecată și cu alte soiuri de tutun oriental (turcesc).

În mod obișnuit, frunza blondă Virginia este întărită. Asta înseamnă că este uscată într-o structură interioară încălzită. Acest proces de întărire conferă frunzei blonde Virginia culoarea vibrantă galben/portocalie și dulceața sa din aromă.

Se folosesc și frunze de tutun uscate la aer dar această metodă este pentru acele opțiuni de tutun pentru narghilea cu frunze închise la culoare și care au un conținut mai mare de nicotină.

Curățarea cu aer are loc în mod obișnuit într-un hambar deschis unde frunzele sunt agățate pentru a se usca timp de câteva săptămâni. Această metodă asigură, de asemenea, un gust de tutun mai puternic decât în alte variante de pregătire.

Melasa este folosită ca îndulcitor și este fabricată din trestie de zahăr. Există și alți înlocuitori, cum ar fi mierea și siropul de porumb. Cu toate acestea, melasa este cea mai comună alegere printre mărcile moderne de tutun pentru narghilea.

Glicerina este o altă componentă foarte des utilizată. Este un purtător excelent pentru aromă și ajută la menținerea frunzelor umede. Glicerina e cea care realizează majoritatea producției de fum pe care o vedeți atunci când se expiră dintr-o narghilea.

Ingredientul final este dat de aromele care intră în tutunul de narghilea. Spre deosebire de alte variante de tutun, cum ar fi trabucurile și țigările, una dintre caracteristicile principale ale shisha este aroma.

În mod tradițional, tutunul pentru narghilea era aromat cu fructe uscate. Unele din cele mai frecvente arome au fost lămâia, mărul, strugurii și chiar menta. Astăzi, extractele aromatizante de calitate alimentară sunt utilizate în tutunul de narghilea și există sute de arome disponibile pe piață.

De ce fumează oamenii tutun de shisha?

O concepție greșită generală despre fumatul din narghilea este că te va duce într-o lume mai “veselă”.  E total greșit! Tutunul pentru narghilea nu îți va oferi nicio stare de euforie specială, dar totuși conține nicotină.

Tutunul cu frunze blonde are un conținut de nicotină de 0,05% și nu este cunoscut pentru că dă buzz de nicotină. Se fumează în principal pentru a savura aroma și a te relaxa.

Sesiunea de narghilea reprezintă o activitate socială unică. Poate fi adesea văzută la evenimentele festive și ocazii speciale, în care membrii familiei și prietenii fumează din narghilea pentru a socializa și a se relaxa.

În diverse culturi, oferirea unei narghilea pentru oaspete este considerată un semn de respect și de ospitalitate. Putem să ne transpunem în lumea de acum câteva sute de ani, printre regii și șeicii din Orientul Mijlociu.

Concluzie

Ne bucurăm că ați parcurs alături de noi acest articol care v-a prezentat informații interesante despre shisha. Tutunul pentru narghilea reprezintă o distracție minunată pentru adulți. Aceștia pot să se bucure împreună cu prietenii și familia de ceea ce are de oferit produsul.

Prin acest articol de blog sperăm că v-am oferit cunoștințe suficiente pentru a vă lăuda în fața prietenilor, cu ocazia întâlnirii viitoare în jurul unei shisha. Vă mulțumim tuturor că ați făcut o analiză mai profundă și că ați aflat mai multe despre ce este tutunul de narghilea!

Înapoi sus