Locul de muncă, descoperă care sunt avantajele florilor din jurul nostru
/
/
Locul de muncă, descoperă care sunt avantajele florilor din jurul nostru
Locul de muncă, descoperă care sunt avantajele florilor din jurul nostru

Locul de muncă, descoperă care sunt avantajele florilor din jurul nostru

Locul de muncă, descoperă care sunt avantajele florilor din jurul nostru. Articol de blog pentru cei care se întreabă dacă merită efortul. Florile sunt mult mai mult decât ceva frumos de privit pe o masă din living room.

De fapt, te pot face mai fericit și mai sănătos. Florile vă pot îmbunătăți starea de spirit, vă pot îmbunătăți sănătatea și productivitatea. Un coș plin cu flori ori diverse aranjamente florale pe biroul dvs. vă pot ajuta. Ce mai astepti? Intră chiar acum pe deluxeflowers.ro și descoperă întreaga gamă de flori și aranjamente florale ce stau la dispoziția dvs.

Impactul emoțional al florilor la locul de muncă

Impactul emoțional al florilor la locul de muncă este imens. Ele pot face ca un spațiu altfel tern și “rece” să se simtă mai primitor și mai pozitiv. Ele pot lumina o cameră obscură sau pot lumina o zi întunecată și rece.

Un studiu Harvard a constatat că cei care păstrau florile în casa lor se simțeau mai amabili și plini de compasiune în comparație cu cei care nu aveau astfel de plante. Au avut tendința să se îngrijoreze mai puțin și să fie mai relaxați.

De asemenea, la locul de muncă, oamenii au descoperit că florile îi făceau să se simtă mai entuziaști. Ca să nu mai vorbim că atunci când cineva îți dă flori, este mai probabil să te simți fericit.

Acestea fiind spuse, nu există niciun motiv pentru care să nu cumperi flori și pentru tine.

Mirosul anumitor flori poate avea și beneficii emoționale. De exemplu, lavanda este cunoscută pentru promovarea relaxării și a odihnei. Puteți pune unele dintre acestea în dormitor pentru un somn mai bun.

Unii oameni chiar le-au pus pe perne pentru o intensitate și mai mare a parfumului. Magnoliile și florile Ylang-Ylang sunt, de asemenea, cunoscute pentru mirosul lor relaxant. Iasomia poate reduce stresul și vă poate detensiona.

De fapt, multe dintre aceste flori sunt transformate în uleiuri esențiale. Oamenii le folosesc pentru a reduce durerile de cap, pentru a promova relaxarea sau pentru a se putea revigora. Există un motiv pentru care multe parfumuri se bazează pe mirosuri florale.

Beneficii pentru sănătate

Plantele, inclusiv florile, absorb dioxidul de carbon din aer și produc oxigen, oferind spațiului în care ne aflăm mai mult aer proaspăt. Există un mit conform căruia plantele consumă tot oxigenul pe care îl absorb în timpul nopții, dar acest lucru nu este adevărat.

De fapt, produc mai mult oxigen în timpul zilei decât iau noaptea, lăsându-ne cu mult mai multe! Deci, atunci când aduceți flori unui pacient la spital, este posibil să le faceți o favoare. Nu numai prin îmbunătățirea dispoziției, ci și prin îmbunătățirea calității aerului din respectivul salon.

Și, dacă vorbim despre flori comestibile, există multe beneficii pentru sănătate ca urmare al acestui consum! De exemplu, gălbenelele mexicane sunt excelente pentru sistemul imunitar și conțin antioxidanți pentru a vă menține într-o stare de bine.

De asemenea, putem nota că trandafirii (și măceșele) sunt bogate în vitamina C. Deci, data viitoare când vă simțiți într-o stare mai proastă, încercați să adăugați câteva flori de trandafiri în salată!

Asigurați-vă că sunt genul comestibil și că nu au fost tratați cu nimic periculos pentru sănătatea umană.

Beneficii la locul de muncă

Studiile arată din ce în ce mai evident diferența pe care o pot face florile la locul de muncă. Un studiu al Universității din Surrey a cerut participanților să rezolve un test dificil. Un set de participanți a susținut testul într-o cameră plină cu plante, în timp ce celălalt grup a parcurs testul într-o cameră fără.

Cercetătorii au comparat conductivitatea pielii, ritmul cardiac și tensiunea arterială la participanții care au rezolvat testul. Aceștia au constatat că subiecții au fost mai puțin stresați dacă au parcurs testul în camera plină de plante.

Poate data viitoare când trebuie să studiezi pentru un examen important te vei înconjura de flori.

La locul de muncă, florile vă pot ajuta să vă concentrați la sarcinile care nu suferă amânare. Vă pot ușura starea de spirit și vă pot stimula creativitatea. Culori diferite pot provoca emoții diferite în noi. Folosiți acest lucru în avantajul dvs.

De exemplu, roșul și galbenul te vor face să te simți mai alert și mai creativ, în timp ce albastrul și violetul vor induce o stare de relaxare. Chiparosul e floarea cunoscută pentru creșterea creativității și a productivității.

Cercetările de la Universitatea Texas A&M au constatat că florile și plantele de la locul de muncă pot contribui la stimularea ideilor. În studiu s-a descoperit că bărbații au generat cu 15% mai multe idei decât de obicei.

De asemenea, femeile au fost mai capabile să genereze soluții flexibile și creative la probleme atunci când plantele erau prezente. Așadar, data viitoare când lucrați la un proiect dificil, aduceți un aranjament floral alături de dvs.!

Fie că vă petreceți cea mai mare parte a timpului acasă, la serviciu sau chiar în mașină, un buchet de flori proaspete vă poate face cu adevărat ziua mai bună.

Share this post

There are no comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.