Sari la conținut
Depozitare, ce trebuie să faceți cu toate hainele la final de sezon?

Depozitare, ce trebuie să faceți cu toate hainele la final de sezon?

Depozitare, ce trebuie să faceți cu toate hainele la final de sezon? S-ar putea să nu fiți pregătită emoțional pentru transformare.

La sfârșitul verii a fost grea despărțirea de pantalonii scurți, tricourile și sandalele. Cu toate acestea, calendarul spune că este timpul să începeți să vă gândiți la asta. Depozitarea hainelor sezoniere este un pas critic în gestionarea garderobei noastre.

Într-un sfârșit de sezon trebuie realizat spațiu pentru toate obiectele vestimentare folosite în ultimele luni. În plus, scoaterea hainelor pentru vremea rece este o activitate plină de satisfacție.

Este la fel ca mersul la cumpărături dar fără dezavantaje.

Regula e să nu scoți articolele de îmbrăcăminte ale sezonului următor până când nu pregătești piesele actualului sezon. Asta vă poate menține dulapul mai organizat. Desigur, se pot crea unele probleme de sincronizare.

Poate că locuiți în zone unde temperaturile oscilează foarte mult în aceste anotimpuri de tranziție. Într-o asemenea situație este bine să vă păstrați câteva haine pentru acele “extreme”. Însă, cea mai mare parte a “echipamentului” de vară e destinată pentru depozitare.

Care este cel mai bun mod de depozitare al hainelor?

Să începem cu elementele de bază. Care este cel mai bun mod de depozitare al hainelor? Activitatea de depozitare a hainelor nu este teribil de complicată. Iată câteva linii directoare:

  1. curățați articolele de îmbrăcăminte conform instrucțiunilor de pe etichetă înainte de a le depozita;
  2. alegeți un loc răcoros, uscat și întunecat pentru depozitarea hainelor;
  3. opțional, faceți o listă cu fiecare îmbrăcăminte pe care o depozitați. Verificați lista înainte de a cumpăra alte haine noi;
  4. împachetează-ți hainele ușor într-un recipient cu capac. Puteți folosi coșuri de plastic cu capac pentru depozitare sezonieră. Alternativ puteți utiliza o cutie de carton, dar faceți pasul suplimentar de a înfășura hainele într-un material din bumbac. Evitați pungile vidate deoarece sunt etanșe. Articolele de îmbrăcăminte au nevoie de o anumită circulație a aerului. Fără ea, petele și mirosurile se înrăutățesc, iar hainele din fibre naturale își pot pierde forma;
  5. sandalele și flip-flop-urile nu prea au nevoie de mult tratament special. Pur și simplu aranjați-le cât mai îngrijit posibil astfel încât orice înfrumusețare să nu dispară. În primăvară, veți dori să vă legați pantofii de iarnă și să-i umpleți cu hârtie pentru a-și păstra forma. Bineînțeles, puteți folosi calapod pentru cizme. Organizați-le îngrijit într-un recipient de plastic cu capac;
  6. trebuie să știți că hainele de blană, rochiile de mireasă și articolele din piele necesită îngrijire specială. Acordați atenție specială acestor articole vestimentare pentru a nu vă trezi cu o “surpriză” neplăcută. Este păcat ca banii investiți să fie irosiți din cauză că ați optat pentru o depozitare neconformă.

Întrebări frecvente despre depozitarea hainelor

Acestea sunt liniile directoare generale pentru depozitarea obiectelor vestimentare. Pe de altă parte, nuanțele sunt mai ușor de înțeles cu o listă concisă de întrebări frecvente despre depozitare.

Iată care sunt cele șapte întrebări despre depozitarea hainelor, cu răspunsurile aferente:

1. Cum îmi pot proteja hainele depozitate?

Există două moduri de a vă proteja hainele depozitate. Prima se referă la alegerea locației potrivite. Evitați zonele cu un grad mare de umezeală sau cele în care ajung razele soarelui.

Umezeala va conferi hainelor tale un miros icky, de mucegai. Prea multă lumină artificială sau de la soare va putea provoca decolorarea.

În al doilea rând, e de preferat să vă păstrați hainele în cutii pentru îmbrăcăminte care să nu conțină acid. Acidul din cutiile obișnuite de carton poate duce la colorarea obiectelor vestimentare.

Alternativ, vă puteți înfășura hainele în materiale din bumbac și le puteți păstra într-un coș de plastic.

2. Trebuie să folosesc naftalină pentru o depozitare conformă a hainelor?

Moliile preferă lâna, mătasea și cașmirul. Deci, puteți folosi naftalina pentru puloverele de cașmir și eșarfele din mătase. Pe de altă parte, nu aveți nevoie de naftalină pentru articolele de îmbrăcăminte din materiale sintetice.

Puteți folosi alternativ bile de cedru. Acestea miros foarte frumos și ajută la protejarea împotriva mucegaiului, precum și a insectelor și a mirosurilor.

Dacă folosiți naftalină, urmați cu atenție instrucțiunile. Trebuie să selectați produsul potrivit pentru locul de depozitare. Păstrați aceste produse cât mai departe de copii și animalele de companie.

Nu uitați că naftalina necesită un mediu etanș.

3. Pot depozita hainele într-o valiză?

Puteți depozita hainele într-o valiză atâta timp cât păstrați valiza respectivă într-o locație adecvată. Nu împachetați mai mult decât este necesar și nici nu acoperiți hainele într-un cearșaf din bumbac.

Valizele sunt minunate și pentru depozitarea pantofilor de vară!

4. Cât timp rezistă hainele care sunt depozitate?

Dacă vă împachetați hainele corect, acestea pot rezista foarte mult timp în locația de depozitare. Gândiți-vă la rochiile de mireasă. Când le veți avea într-o cutie profesională vor rezista timp de zeci de ani.

Pentru hainele care nu sunt într-o cutie specială, faceți un plan pentru a verifica starea lor o dată pe an. Acest lucru vă ajută să identificați problemele care sunt cele mai evidente. De exemplu, condițiile de umezeală sau o situație cauzată de insecte.

5. Hainele se mucegăiesc în perioada de depozitare?

Da, hainele se pot mucegăi în timpul depozitării. Probabil veți simți mirosul problemei înainte de a-l vedea, dar mucegaiul poate provoca și pete. Dacă vă scoateți hainele și vedeți/mirosiți mucegaiul, încercați să le spălați cu înălbitor și detergent.

6. Cum împiedicați îngălbenirea hainelor în depozitare?

Păstrați îmbrăcămintea departe de îngălbenirea din depozitare prin luarea următoarelor măsuri:

  • spălați hainele înainte de depozitare, chiar dacă credeți că sunt deja curate;
  • asigurați-vă că articolele de îmbrăcăminte sunt 100% uscate înainte de a le depozita;
  • spălați-vă mâinile cu apă și săpun înainte de a manipula hainele nou spălate. Grăsimea de pe mâini poate păta hainele;
  • înfășurați articolele de îmbrăcăminte în cearșafuri din bumbac înainte de a le pune în recipientul de depozitare.

7. Se pot păstra hainele în pod, garaj sau la subsol?

Depinde de nivelul de umiditate și de iluminare a podului, garajului sau subsolului. Puteți să vă păstrați hainele de sezon în pod fără nicio problemă. Însă, s-ar putea ca dacă lăsați hainele acolo prea mult timp, peste un an, acestea să mucegăiască.

Subsolurile sunt cele mai susceptibile de a fi umede, în timp ce în garaj poate fi excesiv de mult praf. Aceste trei locuri sunt singurele dvs. opțiuni? Alegeți-o pe cea mai uscată și cu temperatura cea mai moderată/constantă pe tot parcursul anului.

Înapoi sus